Update PI1FLD

Na een tijdje van relatieve stilte volgt hier een update over PI1FLD. De afgelopen tijd is er achter de schermen keihard gewerkt. De aanvraag ATOF is al een tijdje de deur uit dus dat is gewoon nog evenafwachten.

Op de locatie zijn we bezig geweest om een eigen stroomvoorziening aan te leggen, er is een YMvK, vroeger noemde we toch gewoon echt VMvK aangelegd vanaf de meterkast op de 18everdieping naar het ketelhuis op de 19e verdieping. Deze YMvK 16 ampere gezekerd word in het ketelhuis opgevangen door een 10 ampere aardlekschakeling (ketelhuis is een zogenaamde natte ruimte). Daaronder plaatsen we een eurostekker, reden hiervoor is dat er in het hele ketelhuis slechts 1 stopcontact aanwezig is die ook nog eens aan de ander kant van het ketelhuis zit. Om te voorkomen dat iedere monteur toch even tijdelijk de repeater uitzet voor zijn eigen laptop of telefoon is hiermee getackeld.

De 19 kast staat op zijn plek en word binnenkort ingericht, voeding, stroomverdeler, filters, internet switch, remote break-down, ventilatoren en dan ook nog de repeater zelf.

De coax, cellflex ½ inch is vanaf het dak via een bestaande doorvoer naar binnen gebracht en vervolgens via 5 muren naar het ketelhuis gebracht en dat binnen een lengte van 20 meter. Dit laatste is voor de repeater wel het grootste pluspunt, low-loss op de kabel en weinig verliezen.

De antenne is geplaatst op zijn definitieve plek boven op het lifthuis en heeft rondom een vrije afstraling en (uit)zicht, de aarding op de ringleiding bliksembeveiliging is tot stand gebracht. De tegelvoet staat op 4 rubberen tegels en is verzwaard met 8 30/30 tegels.

Ook hebben we zowaar een internet aansluiting gevonden (tijdelijk) voor de eventuele koppeling naar Brandmeister TS1. (TS2 is software matig IP ontkoppeld voor het lokale verkeer). Dit betekend wel dat we binnenkort met UTP moeten gaan stoeien om ook deze in de 19 inch kast te krijgen.

In ons volgende dagje werk gaan we de coax aansluiten op de antenne, deze moet eerst nog thv de dak doorvoer apart aan de aarde worden gelegd en er komt daar ook een overspanningsbeveiliging tussen. Hier en daar nog wat pijp tegen de dakopbouw dan zijn de werkzaamheden dak afgerond, nog even stoeien met bos UTP en daarna de 19 inch kast inrichten en proefdraaien .

Hieronder nog wat sfeer foto’s van een hard werkend team, Loui, Guido, Karel, Dick en Co

1 reactie op “Update PI1FLD”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *