Update 17 Jan

En dan ga je nat is het spreekwoord. Afgelopen week ontvingen we een mailtje van Gerard, hij meldde naar aanleiding van de foto’s op Facebook toch een aantal problemen te zien in de aangebrachte aarding van de antenne.
Aanleiding voor Loui om toch maar contact op te nemen met het bedrijf dat de bliksembeveiliging van het gebouw heeft aangelegd, onderhoud en keurt.
Het antwoord was duidelijk, afgekeurd!

Het blijkt dat de antennemast direct onder de beveiliging van de bliksemafleider valt (binnen 1,30 meter afstand en vallend onder de 45 graden top afleider) de mast is in dat geval volledig beveiligd en er mag geen aparte aarding worden aangebracht.

De enige aarding die moet worden aangebracht is thv de invoer coax het pand in, hier dient een beveiliging in de coax te worden opgenomen die aan de ringleiding word gekoppeld.

We hebben afgesproken dat deze firma voor ons deze aarding tot stand gaat brengen en de hele installatie keurt. We kunnen tenslotte op deze hoogte geen enkel risico nemen.

Dus vandaag de aarding weer verwijderd en tevens de coax omgelegd die mocht namelijk niet parallel aan de ringleiding liggen maar moet haaks passeren.

Beneden hebben we pijpen gezet voor de coax, UTP en de kastaarding. Alles is nu in de 19 inch kast gebracht tevens is de kast ingericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *